Hur går det till?

Så här gör ni

Fyll i formuläret på www.doneramasker.se och låt ert företag donera material för att hjälpa till i kampen mot Covid-19.

När ni skickat in formuläret så kommer vi kontakta er för att bekräfta era detaljer. Vi kommer även skicka med betalningsinformation.

Efter detta kommer vi beställa skyddsmaterial och leverera till er region eller kommun. Vi kommer i samband med detta, kontakta mottagaren och låta de bestämma var de vill ha leveransen, centralt eller ute vid en särskilt utsatt verksamhet. Om ni vill själva vill leverera, så går det givetvis också bra. Då skickar vi direkt till er.

Leveranstider munskydd & masker

Just nu är trycket på leveranser av säkerhetsmaterial väldigt högt. Doneramasker.se har säkerställt produktion i våra fabriker, men leveranser ifrån fabrik till vårt lager i Malmö tar för närvarande något längre tid än vanligt. Vi förstår hur viktigt det är med snabba leveranser. Samma dag som leveransen kommer in i till centrallagret skickar vi ut den till mottagaren.

Uppdatering 2020-03-30: Vi uppskattar leveranstiden till ca 10-14 dagar för FFP2-masker och 7-10 dagar för Munskydd CE. Vi uppdaterar er med ny information, när tillgänglig.

Leveranser

Vi kan leverera direkt till mottagaren efter en dialog. Om ni själva vill leverera så går det givetvis bra. Vi kan skicka skydden till ert lager eller annan plats.

Kostnader

Priserna på skyddsmaterial i kampen mot coronaviruset Covid-19 har gått upp. Dels har den internationella konkurrensen om materialet pressat priserna uppåt, och dels har fraktkostnaderna hos flygbolag och kurirföretag mångdubblats. Detta bland annat pga färre reguljära flighter. I kostnaden för ert donerade material ingår allt, dvs material, tull, frakt, hantering av beställningen och leveranser. Inga övriga tillkommer.

Masker FFP2 eller Klass II munskydd, vad ska vi välja?

FFP2 uppfyller EN149:2001 + A1:2009 standarden. De passar bättre för direkt kontakt inom sjukvården. Munskydd CE passar yttre försvaret, t.ex. för att minska risken för smittspridning inom äldreomsorgen.

Övrigt skyddsmaterial

Vi arbetar på att ta fram andra skyddsmaterial för donation. Utöver masker och munskydd vill vi även kunna hjälpa företag att donera skyddsdräkter, visir och andra produkter som tillhandahålls av Harlequin Trade AB, se fler här http://www.hrqtrade.se/sv/665-skyddsprodukter-munskydd